menu close menu

Tlačová správa: Nový KOŠICKÝ 5 DUKÁT, ročník 2016

TS: Nový KOŠICKÝ 5 DUKÁT, ročník 2016

Oficiálna prezentácia lokálneho platidla – nového košického 5 dukátu, ročník 2016 sa uskutočnila v prevádzke CAFFE MIKE v Košiciach.

„Vzhľadom na veľký záujem obchodníkov ako aj bežných ľudí je vydaná nová emisia päťdukátov v počte 3000 kusov. Je to pokračovanie projektu, ktorý mal vlani vydanú jednotku a päťku a tento rok dvojku a striebornú päťdesiatku,“ uviedol predseda občianskeho združenia KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb Vladimír Gürtler.

V roku 2017 občianskej združenia vydá desaťdukát v unikátnom farebnom prevedení na kove, a ďalej bude vydaná tiež druhá emisia strieborného 50-dukátu s novou reverznou stranou, ktorej autorom bude jeden z najvýznamnejších slovenských umelcov a medailérov.

Gürtler nevylúčil ani razbu nového jednodukátu a dvojdukátu v roku 2017. „Závisí to však aj od efektívnosti prístupu a kooperatívnosti partnerov projektu v súvislosti s distribúciou dukátov s nízkymi nominálnymi hodnotami,“ uviedol Gürtler.

KOŠICKÝ 5 DUKÁT, ročník 2016 je vyrazený v počte 300O kusov v Mincovni Kremnica š.p. a jeho autorom je Branislav Ronai, ktorý je tiež autorom novej slovenskej striebornej zberateľskej mince v nominálnej hodnote 10 eur s tematikou Svetové prírodné dedičstvo – Jaskyne Slovenského krasu.
Košické dukáty je možné získať cez internet www.kosickydukat.sk alebo priamo v Mestskom informačnom centre v Košiciach pri Dóme Sv. Alžbety, prípadne u vybraných partnerov projektu oz KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb.

Fotky sú na voľné použitie s uvedením zdroja KOŠICKÝ DUKÁT.

Viac informácií na www.kosickydukat.sk a https://www.facebook.com/kosickydukat/

5-dukat-2016-1 5-dukat-2016-2

13. decembra 2016 | Nezaradené | Komentáre vypnuté na Tlačová správa: Nový KOŠICKÝ 5 DUKÁT, ročník 2016

Comments are closed.